Efeler Belediyesi'nin Nisan ayı ilk meclis toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, 2024 yılı Faaliyet Raporu, meclisin onayına sunuldu. Oylama esnasında Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin yerine meclisi, birinci Meclis Başkan Vekili Rıza Yürüyen yönetti.
2024 yılı İdari Faaliyet Raporu ile Denetim Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi. 10 gündem maddesinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda, encümen üyeliği ile çeşitli komisyonlara gizli oyla üye seçimi de gerçekleştirildi.
Oturumda ayrıca, Başkan Yetişkin’in göreve geldiği günden bu yana geçen bir yıllık sürede hayata geçirilen projeler, bir tanıtım filmiyle meclis üyeleri ve vatandaşlar ile paylaşıldı.
CHP Grup Sözcüsü Polat Bora Mersin, Anıl Yetişkin başkanlığında geçen bir yılda, hayata geçirilen projeler hakkında konuşarak, sosyal belediyeciliğin somut örnekleriyle Efeler halkının yaşamına değer katıldığını ifade etti.
Efeler Belediyesi’nin 2024 yılında hayata geçirdiği öne çıkan projeler şöyle:
Kent Lokantası: Uygun fiyatlı, sağlıklı ve doyurucu yemeklerin sunulduğu, haftanın altı günü hizmet veren Kent Lokantası, özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için destek olmaya devam ediyor.
Türkan Saylan Misafirhanesi: Kadınlara yönelik güvenli konaklama alanı olarak hayata geçirilen misafirhane, modern altyapısı ve indirimli konaklama imkanlarıyla hizmet veriyor.
Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM): Gençlerin dijital becerilerini geliştirmesine yönelik kurulan merkez, 10-29 yaş grubuna yönelik eğitim programlarıyla dikkat çekiyor.
Engelsiz Yaşam Merkezi: Efeler’de bir ilk olan bu merkez, engelli bireylerin sosyal yaşama aktif katılımını sağlamak amacıyla özel alanlar ve birebir eğitimlerle destek veriyor.
Zafer ve Yedi Eylül Mahallelerine Otopark: Şehir trafiğini rahatlatmak amacıyla iki yeni otopark hizmete sunuldu.
Kardeş Eli Projesi: Ramazan ayında ve yıl boyunca devam eden sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi ulaştırıldı.
Kardeşköy Mesire Alanı: Vatandaşların doğayla buluşabileceği geniş yeşil alanlar, piknik ve dinlenme noktaları ilçeye kazandırıldı.
Hanımevleri: Kadınlara yönelik el sanatları, kişisel gelişim, meslek edindirme kursları ve psikolojik destek hizmetleri sunulmaya başlandı.
Psikososyal Destek Merkezleri: Özellikle öfke kontrolü ve ruh sağlığı alanında vatandaşlara destek sunan merkezler faaliyete geçti. Umurlu Mahallesi’nde yeni bir merkezin açılışı için geri sayım başladı.
Kitap Kafeler: Eğitim merkezlerine dönüştürülerek öğrencilere etüt ve soru çözüm desteği sağlandı.
Kadın Emeği Fabrikası: Kestane şekeri üretimi başlatıldı, 28 yeni ürün geliştirildi ve toplamda 10 milyon 837 bin TL’lik satışla önemli bir ekonomik başarıya ulaşıldı.
Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması: Baltaköy’deki 8 bin 755 metrekarelik arazi kadın kooperatifleriyle üretime açıldı, Şevketi Bostan yetiştiriciliği için hibe başvurusu yapıldı.
Mali Disiplin: 1 yıl içinde geçmiş dönemden kalan yaklaşık 100 milyon TL’lik SGK borcu ödendi. Vergi ve diğer borçları yapılandırıldı, ödemeler devam ediyor.
Ramazan Ayı Etkinlikleri: 20 mahallede iftar sofraları kurularak birlik ve dayanışma duygusu pekiştirildi.