Kuşadası Kaymakamlığı tarafından son günlerde Ege Denizi’ndeki depremlerin sayısında önemli bir artış olması üzerine, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve kentte görev yapan idari amirler ile oda başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Yalçın Mumcu katılımcılara, bölgede yaşanacak olası bir büyük depremin Kuşadası’na etkileri ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Deprem Toplantisi 5

Ege Denizi'nde 28 Ocak tarihinden itibaren yaşanan sismik hareketlilik sonucunda bölgede meydana gelen deprem sayısı 750’yi geçti. Yunanistan’ın Santorini Adası’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda yoğunlaşan depremlerin, Kuşadası’nda da hissedilmesi üzerine, Kuşadası Kaymakamlığı tarafından Efe Ayşe KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ile bir toplantı düzenlendi. Konferans Salonu’nda Kaymakam İbrahim Keklik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Özdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı (KUTO) Serdar Akdoğan, KESO Başkanı Ahmet Çalım, Egeport Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, Aydın AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu ile ilçede görev yapan idari amirler katıldı.

Deprem Toplantisi 1

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Ege Denizi’nde meydana gelen depremlerle ilgili çok fazla bilgi kirliliğinin yaşandığını belirterek, “Bugünkü toplantımızda, Aydın AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu tarafından son durumla ilgili bize net bilgiler aktarılacak. Böylece en doğru bilgiye ulaşacağız. Ayrıca ilçemizde alınması gereken önlemleri de konuşacağız” dedi.

Başkan Çerçioğlu'na Nazillili Muhtarlardan Ziyaret Başkan Çerçioğlu'na Nazillili Muhtarlardan Ziyaret

Deprem Toplantisi 4

“BENZER SİSMİK HAREKETLİLİK DAHA ÖNCE DE YAŞANDI”

Kaymakam İbrahim Keklik’in ardından söz alan Aydın AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, şu anda Santorini Adası’nın bulunduğu bölgede bir deprem fırtınası yaşandığını ifade etti. 2011-2012 yılları arasında da aynı bölgede benzer yoğunlukta bir sismik hareketliliğin gözlendiğini hatırlatan Yalçın Mumcu, “Deprem Fırtınası günlerce, haftalarca, bazen de aylarca sürebilen, orta ve düşük şiddetteki depremlerin sıkça meydana geldiği bir süreçtir. Genellikle büyüklüğü 5 ile 5,5 arasında değişen depremlerle kendini gösterir. Ege Bölgesi’nin karakteristik özelliklerinden biri de budur. O bölgede ülkemiz kıyılarına en yakın deprem, 140 kilometre mesafede gerçekleşti” dedi. 

Deprem Toplantisi 6

“ALINAN TEDBİRLER SÜREKLİ DİRİ TUTULMALI”

Yunanistan'ın güneybatısındaki İyon Denizi'nden başlayıp, Girit Adası'nın güneyinden geçerek Fethiye Burdur fayına bağlanan Helen Yayının kırılması halinde Ege ve Akdeniz kıyılarının depremden etkilenebileceğini belirten Mumcu, “Burada önemli olan alınan ve alınacak olan önlemler. Bu nedenle Kuşadası’nda ilçe afet müdahale planı sürekli diri tutulmalı. Toplanma alanlarının nerede olduğu tüm kamu binalarının kapılarına asılmalı. Afet anında haberleşme de büyük önem taşıyor. İlçe ve şehirlerdeki tüm kurumların hem AFAD hem de birbirleri arasında koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışması gerekiyor” diye konuştu.

Deprem Toplantisi 2

“TOPLANMA ALANLARINA ADA MOBİL’DEN ULAŞILABİLİR”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Toplantı Kuşadası için her açıdan çok faydalı geçti. Ege Denizi’nde meydana gelebilecek olası bir depremin Kuşadası’na etkileri, alınan ve alınacak önlemlerin ne olduğunu konuştuk. Kentimizin jeolojik haritası ve deprem yönetmeliği hakkında çalışmalarımızı tekrar gözden geçirerek, her türlü olasılıklı duruma birlikte hazırlıklı olacağız. Tüm hemşehrilerim kentimizdeki acil toplanma alanlarına Ada Mobil uygulamamızdan ve Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ulaşabilir” ifadelerini kullandı.