Gaziemir Belediyesi’nin seramik kursuna katılan kursiyerler, hem sosyalleşiyor hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyor.
Abone Ol
Gaziemir Belediyesi’nin seramik kursuna katılan kursiyerler, kursta hem sosyalleşiyor hem de üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Kursiyerler, eserlerinde toplumsal sorunları işleyerek bu konulara dikkat çekiyor.
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği seramik kursuna katılanlar, içlerindeki potansiyeli dışarı çıkararak, birbirinden değerli çalışmalar imza atıyor.
Kültür Evi’nde haftanın 5 günü Seramik Öğretmeni Hayal Başarı tarafından verilen eğitimlere, 80 yetişkin, 40 çocuk olmak üzere toplam 120 kursiyer katılıyor. Kursta, seramik çamuru yapma, çamura şekil verme, fırınlama, sırlama ve boyama, desen çizimi aşamaları en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor.
Seramik yapmanın inceliklerini öğrenen kursiyerler, çamura şekil vererek istedikleri ürünü tasarlıyor. Tasarlama aşamasında ortaya çıkardıkları eseri fırınlayarak sertleşmesini sağlayan kursiyerler, fırınlamadan sonra ürüne son dokunuşları yaparak sırlama aşamasına geçiyor. Sırlama işleminden sonra ise boyama ve desen çizimi işlemleri yapılarak ürüne son hali veriliyor.
Ev eşyaları ve süs eşyaları yapan kursiyerler, Türkiye’nin son dönemde giderek artan toplumsal sorunlarını da eserlerinde işliyor. Seramik kursiyerleri yaptıkları çalışmalarla, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, mülteci ölümleri, doğa katliamı gibi konulara dikkat çekti.
Ev hanımlarından öğretmenlere, memurlardan emeklilere kadar her kesimden yurttaşın katıldığı kursta üretilen eserler, yılsonunda düzenlenen sergiyle yurttaşların beğenisine sunuluyor.
Çamurla hayata dokunuyor
Arkadaşının tavsiyesiyle belediyenin seramik kursuyla tanışan ve “Taciz” ve “Aylan Bebek” çalışmalarıyla dikkat çeken ev hanımı Gülgün Çimen, kursta yaptığı çalışmalarda sosyal konuları işleyerek fark yaratıyor.
Eserlerinde işlediği konularda toplumsal sorunlara dikkat çeken Gülgün Çümen, “Bu kursta günlük kullandığımız eşyaların yanı sıra ben daha çok sosyal projeler yapıyor, hayata dokunan çalışmalar yapıyorum. Daha önce çocuk gelinler, taciz, sokak çocukları, mülteciler ve çevre gibi konulara dikkat çekmek için çalışmalar yaptım. Bu yıl çevre sorunlarına dikkat çekmek ve okyanuslara dokunmak için mercanlarla ilgili çalışma yapıyorum. Her ne yaparsak yapalım hayata dokunmamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım gereken yerlere gereken mesajlar ulaşır. Bir nebze de olsa insanları düşündürebilmemiz bizim için büyük bir mutluluk” diye konuştu.
Öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra seramik kursuyla tanıştığını ifade eden Ergun Erdal, “Emekli olduktan sonra boş zamanlarımı doldurmak için büyük bir boşluğa düşmüştüm. Seramik kursunda sosyalleşerek kaliteli zaman geçiriyorum. Bu kursta üretmenin mutluluğunu yaşıyorum. İyi ki bu kurs var” dedi.
“Eşyalarınızı ellerinizle yapmak çok kıymetli”
“Seramik kursuna keyifle geliyorum ve çok güzel işler yaptık. Çamura şekil verdikten ve sırlandıktan sonra emeğinizle ortaya çıkan ürünü görmek çok mutlu ediyor” diyen Vijdan Okumuş, “O kadar değerli ki emeğinizle yaptığınız eşyalar. Dışarıda görüp beğendiğiniz ama satın alamadığınız eşyaları burada kendi ellerinizle yapmak çok kıymetli. Evim seramikten yaptığım eşyalarla doldu” sözleriyle duygularını ifade etti.
Cansever Keskin ise “Bu kursa koşa koşa geliyorum, çok mutlu ediyor beni. İçimdeki çocuksu şeylerin hepsi burada açığa çıkıyor. Arkadaşlık dostluk ilişkilerimiz burada gelişiyor. Beni yenileyen bir yer bu kurs. Gaziemir Belediyesi’ne bize bu imkânı tanıdığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te 35 Punto sitemize
abone olun.